hoortoestel
Zorg

Zo kies je een hoortoestel uit

Wist je dat er wel honderden verschillende modellen hoortoestellen verkrijgbaar zijn? Het kan daardoor lastig zijn om de juiste keuze te maken. Hoe kies je nu het juiste hoortoestel uit? Wij leggen het je hieronder uit.

  1. Vraag advies aan je audicien
hoortoestel

Je kunt natuurlijk zelf op zoek gaan naar het juiste hoortoestel, maar het is slimmer om je te laten adviseren door je audicien. Dit scheelt je heel wat tijd en zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Aan de hand van jouw wensen en persoonlijke voorkeuren gaat je audicien samen met jou op zoek naar het beste hoortoestel.

Hierbij kijken jullie eerst of je liever een AHO-hoortoestel of een RIE-hoortoestel hebt. Een RIE-hoortoestel is minder zichtbaar dan een AHO-hoortoestel, omdat de receiver zich bij dit hoortoestel in het slangetje bevindt. Verder gaan jullie na wat jouw luisteromstandigheden zijn. Wandel of fiets je vaak of ga je graag naar het theater? Dan zul je moeten kiezen voor een hoortoestel dat hierop is aangepast.

hoortoestel
  1. Test het hoortoestel

Zodra je samen met de audicien een keuze hebt gemaakt, kunt je het hoortoestel acht weken lang testen. Het is slim om hier altijd gebruik van te maken, zodat je kunt ontdekken of dit hoortoestel ook goed bij jou past. Ga in die acht weken wandelen of fietsen, ga naar een feestje en bezoek eens een theater of kerk. Zo kun je nagaan of het hoortoestel dan nog steeds goed werkt.