27 januari 2022

Wat is een uitvaartverzekering?

2 min read
Senioren

De kosten die je verzekert bij de uitvaart wordt de uitvaartverzekering genoemd. De nabestaande hoeven zich er geen zorgen meer over te maken. De verzekering helpt de nabestaande om er voor ze zorgen dat er een mooi afscheid geregeld wordt in deze toch al moeilijke tijd. Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost rond de  €8.000.

Waarom sluit je een uitvaartverzekering af?

Er komt een tijd, hoe vervelend dat ook kan zijn, dat je moet stil staan welke uitvaartverzekering je wilt nemen. 75% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering afgesloten. Daarvan kiest 90% voor een natura verzekering. Er zijn verschillende uitvaartverzekeringen. Een Natura uitvaartverzekering en kapitaalverzekering.

Verschil tussen een natura uitvaartverzekering en een kapitaal uitvaartverzekering

De natura uitvaartverzekering en de kapitaal verzekering zijn beide uitvaartverzekeringen maar er is wel degelijk tussen verschil in beide. Een natura verzekering keert bijvoorbeeld een pakket producten en diensten uit nadat de verzekerde persoon is overleden. Producten en diensten die in het pakket voor kunnen komen zijn onder andere de rouwkaarten, de kist, rouwauto enzovoorts. Bij een kapitaal verzekering wordt er een geldbedrag uitgekeerd waar de nabestaanden zelf een afscheid van kunnen regelen. Wanneer je een combinatie van boven omschreven verzekeringen wilt is dat ook mogelijk. U kiest dan voor de combinatie uitvaartverzekering.

Voordelen van een natura uitvaartverzekering

  • als nabestaande geef je zorg uit handen aan de uitvaartverzorger;
  • de premie die je maandelijks betaald is lager;
  • er is geen omkijken naar de kosten.

Nadelen van een natura uitvaartverzekering

  • er is een beperkte keuze voor het invullen van de uitvaart en je mag je uitvaartondernemer niet zelf kiezen;
  • er kunnen bijkomende kosten voorkomen.

Wat moet je weten als je kiest voor een kapitaalverzekering

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden wanneer je kiest voor een kapitaalverzekering. 

  • verzekerd bedrag. Je mag zelf bepalen wat de hoogte is van het dienstenpakket dat je wilt verzekeren;
  • Hoogte premie. Een Natura uitvaartverzekering is normaal gesproken goedkoper. Van te voren wordt er bij een natura uitvaartverzekering een prijsafspraak gemaakt. Zo voorkom je dat je voor onverwachte kosten komt te staan. De uitvaartondernemers kunnen zo een lagere prijs aanbieden.
  • Looptijd premie: De meest voorkomende looptijd van een uitvaartverzekering ligt tussen de 75 en 85 jaar. Je kan er voor kiezen om een kortere looptijd te kiezen maar daarbij ligt de premie hoger bij.

Via Overstappen.nl vergeljken en overstappen

Wil je weten wat een natura uitvaartverzekering is? Kijk dan op de website van Overstappen.nl. Je kan verschillende uitvaartverzekeringen vergelijken en afsluiten. De voor- en nadelen kan je uitgebreid terugvinden per verzekering. Wanneer je verschillende uitvaartverzekeraars bekeken hebt en de dekking vergeleken, dan kan je bij Overstappen.nl meteen een uitvaartverzekring afsluiten. 

De keuze van verzekeraars is groot. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *