snurkbeugel
Zorg

Waarom veel mensen de voorkeur hebben voor een snurkbeugel

Er zijn veel manieren om snurken tegen te gaan. De populairste methode tegenwoordig is echter de snurkbeugel. Het is een effectief middel gebleken.

Waarom mensen snurken

snurkbeugel

Het feit dat je snurkt, kun je niets aan doen. Snurken is vaak genetisch bepaald. Als je ouders snurken, kan het zijn dat jij ook snurkt. Daarnaast kan het zo zijn dat je snurkt omdat je amandelen geknipt zijn. Het kan ook komen door een andere verandering in je lichaam zoals een operatie.

In alle gevallen valt wel te zeggen dat je er niets aan kunt doen dat je snurkt, maar er zijn wel maatregelen. Er zijn een soort strips die je op je neus kunt plakken. Je kunt ook proberen in een bepaalde houding te slapen waarin je niet snurkt. Veel mensen snurken bijvoorbeeld niet als ze op hun zij liggen. Is dit echter niet te doen voor je of heeft het geen effect? Dan is het tijd voor een snurkbeugel.

snurkbeugel

Praten, ademen en drinken

De snurk beugel wordt op maat gemaakt. De maker heeft hiervoor een afdruk van je mond nodig inclusief je tanden. Daarmee kunnen ze een beugel maken die goed past. Wanneer de beugel goed past, kun je er namelijk alles mee doen. Je kunt gewoon praten, wat natuurlijk wel fijn is als je nog even wil kletsen in bed. Of als er tijdens de nacht iets gebeurt. Ook kun je gewoon drinken. we hebben allemaal wel eens dorst tijdens de nacht.

Daarnaast moet je natuurlijk vrij kunnen ademen. Zowel door je neus als door je mond kun je ademen met de snurkbeugel in.