e-liquid
Tips

Vloeistof die wordt gebruikt

De vloeistof die in een e sigaret wordt gebruikt noemt men ook wel e-liquid. Wil je dus een elektronische sigaret gebruiken dan heb je deze vloeistof nodig. Welke je het beste of lekkerste vindt is per persoon verschillend, die jij goed vindt hoeft een ander niet goed of lekker te vinden. Je moet je eigen afvragen of je veel rook wilt of welke smaak vind je lekker? Natuurlijk is ook een gedeelte afhankelijk van het budget wat je hebt om de vloeistof aan te kunnen schaffen.  

e-liquid

Is iedere vloeistof met nicotine? 

Er zijn verschillende e-liquid vloeistoffen die geen nicotine bevatten, wanneer je een bestelling doet kun je zelf kiezen of je voor vloeistof met of zonder nicotine kiest. Kies je voor een bepaald gehalte nicotine dan is dit uiteraard ook mogelijk. Welke vloeistof je moet gebruiken is mede afhankelijk van hoeveel en hoelang je sigaretten hebt gerookt. Heb je bijvoorbeeld lichte sigaretten gerookt dan kan 3 mg voldoende zijn, heb je zware shag gerookt dan is 12 of 18 mg beter om mee te beginnen. Probeer langzaam af te bouwen en niet te snel. 

e-liquid

Waaruit bestaat de vloeistof? 

E-liquid kan onder andere bestaan uit nicotine, maar er zijn nog twee basisstoffen die worden gebruikt namelijk PG en VG. Vloeistoffen die alleen uit VG bestaan zijn bijna niet verkrijgbaar, in de regel worden die gebruikt voor mensen die allergisch zijn voor PG. Het is ook mogelijk dat er smaakstoffen worden gebruikt, wil je de vloeistof wat dunner houden dan kun je het mengen met gedestilleerd water.