2 december 2021

Veilige seks, we weten allemaal wat de gevolgen kunnen zijn

2 min read

Op de middelbare school hebben we allemaal seksuele voorlichting gehad. We hebben er toen misschien veel om zitten lachen en soms zitten luisteren met rode oortjes. Maar we hebben er misschien wel iets van opgestoken. En zo niet, dan doen wij even met deze blog jullie geheugen opfrissen. Want veilige seks is wel belangrijk om te hebben, vooral wanneer je geen vaste partner hebt.

Veilige seks is belangrijk

Het klinkt natuurlijk heel stom om te zeggen. Maar veilige seks is uiteraard heel belangrijk. Wanneer je geen veilige seks hebt, kan je uiteindelijk een Seksuele Overdraagbare Aandoening oplopen. Ook wel een SOA genoemd. En wanneer je geen vaste partner hebt, weet je nooit goed wie de persoon de aandoening heeft opgelopen of dat jij het hebt opgelopen en het daarom moet vertellen. Het is altijd een gedoe natuurlijk wanneer je moet vertellen soa hebt opgelopen. Dat gesprek is nooit leuk om te voeren.

Maar jezelf ook keer op keer te laten testen, daar zit je natuurlijk ook niet op te wachten. Want een chalmydia test mannen, je moet natuurlijk niet altijd uit je hoofd te weten hoe dit in zijn werk gaat. Sommige aspecten in het leven zijn goed om te weten. Maar niet alles uiteraard en soms wil je het liefst dat je er ook nooit mee in aanraking komt. Maar soms kan je er niet om heen en moet je een test laten doen. 

Maar het is uiteraard niet het enige wat je kan oplopen wanneer je onveilige seks hebt. Het kan ook zo gebeuren dat je zwanger wordt, of iemand zwanger maakt. En dat is natuurlijk een ander geval waar je, in je jongere jaren, niet mee te maken wilt hebben. Vooral wanneer je geen vaste partner hebt. Dan is het natuurlijk niet helemaal verantwoord. En dit is natuurlijk ook niet een situatie waar je in terecht wilt komen. Daarom is het vaak belangrijk, of eigenlijk altijd, wanneer je geen vaste partner hebt, om altijd veilige seks te hebben. En alleen de pil slikken, is soms niet voldoende. 

Kwestie van vertrouwen

En wanneer je wel een vaste partner hebt, dan is het ook een kwestie van vertrouwen wanneer je begint met onveilige seks hebben. Het is een onderwerp waar we vaak lichting over praten maar we de gevolgen er niet van moeten onder schatten. Want dat is natuurlijk ook niet iets wat we moeten doen. 

Onthoud altijd goed dat onveilige seks gevolgen heeft voor jou maar ook de persoon waar je seks mee hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *