Geen categorie

Tips voor het kopen van de juiste teenslippers

In de zomer lopen we er het liefst de hele dag op: teenslippers. Deze flipflops zijn tegenwoordig populaire mode-items voor op het strand en bij het zwembad. Hoewel de meeste van simpel plastic zijn, zijn de slippers ook verkrijgbaar in de meest bijzondere designs. Maar hoe vind je de juiste teenslippers? Wij vertellen het je graag!

Maat

Dit klinkt erg logisch, maar toch gaat het bij veel mensen niet goed. Bij het kopen van teenslippers is het belangrijk dat je de juiste maat koopt. Aangezien deze schoen niet veel steun biedt, moet de teenslipper goed om je voet vallen. Een té grote slipper zorgt ervoor dat je voet veel verschuift en een kleine slipper is ook niet fijn. Kijk daarom bij het kopen van slippers naar hoeveel ruimte je tenen en je hiel heeft. Zo moet er aan beide kanten ongeveer een halve centimeter nog vrij zijn.

Materiaal

De meeste teenslippers zijn van plastic schuim. Na verloop van tijd wordt het materiaal platter en blijft er weinig van de zool over. Dit is erg slecht voor je voeten. Koop daarom liever teenslippers van goede kwaliteit, zoals van het merk Havaianas. Kijk bijvoorbeeld op https://www.thelittlegreenbag.nl/havaianas/ voor modellen die bij jou passen. Teenslippers van goede kwaliteit voelen zwaarder aan en de zool kun je minder makkelijk indrukken. Soms wordt er naast plastic gebruik gemaakt van andere materialen die minder snel slijten, zoals leer.

Wat ga je ermee doen?

Denk er bij het kopen van slippers goed over na wat je er allemaal mee gaat doen. Dan bedoelen we dus of je er lange afstanden mee gaat lopen of dat het meer bedoeld is voor een dagje naar het strand. Als je van plan bent veel activiteiten ermee te ondernemen, kun je het beste gaan voor goede schoenen en niet voor teenslippers. Of kies in ieder geval slippers waarbij het bandje om je hele voet zit en niet alleen tussen je tenen. Zo kan de huid minder makkelijk irriteren.