27 januari 2022

Thuiswerken? zo doe je dat!

2 min read

Houd een speciale kantoorruimte aan

In een ideale wereld zouden externe medewerkers niet alleen een speciaal kantoor hebben, maar ook twee computers, een voor werk en een voor persoonlijk gebruik. Het is veiliger voor de werkgever en je kunt al je NSFW-activiteiten privé doen.

Maar niet iedereen heeft een logeerkamer om als kantoor in huis te gebruiken, en het is niet altijd realistisch om twee machines te houden. Gebruik in plaats daarvan een bureau of tafel en enkele randapparatuur die alleen voor werk wordt gebruikt. Wanneer je laptop bijvoorbeeld is aangesloten op de monitor en het externe toetsenbord, is het werktijd. Als het op je schoot ligt, is dat persoonlijke tijd. Misschien wil je zo ver gaan als het maken van aparte schema’s met een bureaulegger van kalendergigant en het maken van een apart gebruikersaccount voor je werk. Door zelfs maar kleine punten van onderscheid te maken tussen werktijd en persoonlijke tijd, weten je hersenen wanneer je vrij bent, en dat draagt ​​bij aan een betere balans tussen werk en privé.

Houd een apart telefoonnummer bij

Stel een telefoonnummer in dat je alleen gebruikt voor gesprekken met collega’s en klanten. Het hoeft geen vaste lijn of een tweede mobiele telefoon te zijn, en zelfs geen simkaart. Dit kan een VoIP-dienst zijn, zoals Google Voice of Skype. Net als bij sommige van de andere tips, helpt het hebben van een apart telefoonnummer je om ke werk-privébalans te beheren.

Gebruik een VPN

Gebruik een VPN wanneer je bent verbonden met een netwerk dat je niet beheert. Dat omvat wifi in co-working-ruimtes, cafés, bibliotheken, luchthavens, hotels, enzovoort. Organisaties hebben vaak hun eigen VPN’s die externe medewerkers nodig hebben om toegang te krijgen tot bepaalde servers of websites die informatie opslaan die alleen bedoeld is voor intern gebruik. In die gevallen moet je ook thuis een VPN gebruiken. Het is een goed idee om er een gewoonte van te maken om je VPN zo vaak mogelijk verbonden te laten, omdat het altijd veiliger is om het aan te hebben dan niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *