rijden op een e-chopper
Tips

Rijden op een e-chopper: dit moet je weten

Het is leuk, zuinig en goed voor het milieu: rijden op een e-chopper. Deze bijzondere elektrische scooters ofwel brommers worden steeds populairder. Ze rijden volledig elektrisch maar zijn toch bijzonder en soms leuker dan een elektrische auto. Dat komt allemaal door het uiterlijk. De e-chopper ziet er namelijk uit als zo’n grote Amerikaanse Harley Davidson. Deze worden ook wel choppers genoemd. Wil je elektrisch rijden en er stoer uitzien? Dit is de oplossing.

Milieubewust

Let hier op

Een aantal dingen die je moet weten als je wil rijden op een e-chopper:

  • de e-chopper gaat maximaal 25 kilometer per uur
  • je kunt ze zowel huren voor een dagje als kopen
  • er zijn verschillende modellen om uit te kiezen
  • je moet ze wel geregeld opladen

Opladen van je e-chopper

Een e-chopper heeft minder capaciteit om op te laden dan een auto, maar heeft dan ook veel minder energie nodig. Je kunt met een opgeladen e-chopper dus prima de hele dag rond rijden. In de avond wil je wel de brommer opladen.

Uitje

De snelheid

Het is goed om te weten dat een e-chopper niet harder dan 25 kilometer per uur gaat. Dat is deels door de capaciteit van het apparaat maar ook deels om de veiligheid. 25 kilometer per uur is hard genoeg voor een brommer. Sterker nog: opgevoerde brommers en scooters zijn verboden. Veel mensen realiseren dat maar al te goed maar er zijn nog altijd mensen die schrikken van hoe langzaam de chopper gaat.