27 januari 2022

Ptss symptomen help jezelf

2 min read
ptss symptomen

Als je het gevoel hebt dat je achtervolgt wordt, niet meer kan slapen en enorm veel stress ervaart dan kan je misschien wel eens ptss symptomen hebben. Dit is een posttraumatische stressstoornis waardoor het dagelijks leven een stuk minder kan zijn dan dat je normaal doet. Het leven hoort leuk te zijn en als jij dat niet zo ziet dan moet je er wat aan veranderen. Als je depressieve gedachten ervaart dan kan je overwegen om met een psycholoog te gaan praten. 

ptss symptomen

Psycholoog 

Dit is iemand die gespecialiseerd is in het helpen van dit soort klachten. Een trauma’s kan bijvoorbeeld veel roet in het eten gooien. Daarom moet je altijd in je gedachten hebben dat je niet mag opgeven. Doordat het leven vaak lastig is om door te gaan kan je het gevoel hebben dat je het niet waard bent. Trauma’s kunnen ontstaan door wat er in het verleden is gebeurt. Dit kan iemand zijn die bijna is overleden en waarvan jij het hebt gezien. Of omdat je vroeger misbruikt bent. Een trauma’s is niet niks, je moet langzaam opstarten om dit te kunnen verwerken en er mee om te gaan. 

EMDR

Ptss symptomen kan dus enorm zwaar vallen, hierdoor kan je het gevoel hebben dat je niet meer je bed uit wilt. Je kan dit soort trauma’s herstellen met EMDR dit is een een methode waardoor je terug in de tijd zal gaan. Je gaat nadenken over wat je trauma voor jou inhoud. Hier praat je dan over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *