paardenmelk voor psoriasis
Tips

Paardenmelk voor psoriasis

Meer dan 150 miljoen mensen lijden aan de huidziekte psoriasis. Dit omdat er nog geen medicijn voor gevonden is om dit te genezen. Daarentegen zijn er wel psoriasis behandelingen die de symptomen helpen te verlichten, onder controle houden en de klachten dragelijker maken. Naast traditionele methoden zijn er natuurlijk ook alternatieven. Een daarvan is paardenmelk voor psoriasis.

Natuurlijk

Wat is psoriasis precies?

Psoriasis is een chronische huidziekte, waarbij een verstoord immuunsysteem voor ontstekingen veroorzaakt op de huid. De huid heeft een vernieuwingscyclus van 30 dagen, waarbij nieuwe huidcellen groeien en de dode huidcellen vervangen. Alleen wordt deze cyclus versneld naar enkele dagen. Dit geeft de huidcellen niet te kans om van je huidoppervlakte te vallen. Het vervolg? Ze gaan opstapelen, waardoor schubben op je huid ontstaan. Deze plekken kunnen meer dan tien centimeter worden en hevig jeuken.

Ongeveer 40 procent van de patiënten heeft een familielid die ook psoriasis heeft. Het is dus deels genetisch en erfelijk bepaald. Aangezien deze ziekte momenteel nog niet te genezen is, wordt er door middel van verschillende geneesmethoden gebruikt om de symptomen onder controle te houden.

Ziekte

Alternatieven

Waarbij de meeste medicijnen de symptomen voor een bepaalde periode aanpakken, blijft je met het probleem zitten. Het nemen van paardenmelk capsules of het drinken van paardenmelk voor psoriasis kun je de symptomen van binnenuit behandelen en aanvallen helpen voorkomen. Het bestandsdeel lactoferrine is een ontstekingsremmend eiwit dat ook in moedermelk wordt gevonden. Uit onderzoeken is aangetoond dat dit eiwit helpt bij huidinfecties. De behandeling werkt dus van binnen naar buiten.