27 januari 2022

Nieuwe trend: Zeepblokken

2 min read
Small group training Rotterdam

We worden allemaal steeds groener. De een doet dit door vegetarisch of veganistisch te worden en de ander door minder afval te gebruiken. Het maakt niet uit hoe je het doet want elke beetjes helpen. Zo is het dan ook helemaal in op het moment om weer over te stappen naar zeep en dan vooral natuurlijk gemaakte zeep met zo min mogelijk verpakking of chemische stoffen. We hopen dat deze rage nog een tijdje blijft of liever zelfs dat dit het nieuwe normaal wordt.

Douchecrème VS zeepblok

De zeep werd natuurlijk al jaren gebruikt voor het wassen van je gezicht en lichaam maar toch verkiezen veel mensen een douchecrème boven een blok zeep. Dit komt waarschijnlijk door de vele keuze die er is. Bij shampoo, gezichtsreinigers en douchecreme staat er vaak precies omschreven voor welke persoon dit bedoeld is. Bijna niemand kijkt naar de ingrediënten die er daadwerkelijk in zitten. Bij zeep is dit dus niet het geval. Als je voor 100% natuurlijke zeep gaat, zit er dus echt alleen natuurlijke producten in. Je moet zelf een beetje weten waar je huid wel of niet zo goed teken kan. Het voordeel van natuurlijke zeep is dat je minder snel een slechte werking zal krijgen dan bij normale shampoo en douchegel. 

100% natuurlijk

Een blok zeep kopen kan overal maar voor een 100% natuurlijke zeep moet je vaak naar een speciaalzaak of online op zoek gaan. Je komt dan de meest onbekende namen tegen en vraagt je misschien af of je dit nu wel echt wilt gebruiken maar geloof ons, probeer het eens een keer uit. Hetzelfde geld voor de ezelinnenmelk zeep blok. Dit is dus een zeepblok die is gemaakt van natuurlijke ezelmelk. De egyptenaren gebruiken dit wondermiddel al eeuwen lang en zweren er bij. Het wordt dus hoog tijd dat ook wij aan de ezelinnenmelk gaan. Vooral als je op zoek bent naar een krachtige anti-aging middel. Ezelinnenmelk zit namelijk vol met vetzuren, wat het wondermiddel is tegen rimpels en oneffenheden. Buiten dat helpt het ook erg goed tegen wondjes en eczeem waardoor het een fijne zeep is om te gebruiken voor baby’s en volwassenen. 

Onbekende namen

Buiten de ezelinnenmelk zeep blok zijn er ook nog andere zeepblokken die je kan gebruiken, bijvoorbeeld savon de marseille zeep. Dit is een Franse zeep die afkomstig is, zoals de naam al zegt, uit Marseille. Het is een zeep die wordt gemaakt uit plantaardige olie. Hierbij kan je denken aan olijfolie, palmolie en capra olie.Buiten olie bestaat deze blok zeep ook uit water van de middellandse zee, soda en zout. Deze zeep is niet alleen voor je gezicht en lichaam, je kan hem namelijk ook gemakkelijk gebruiken voor wasmiddel en vlekverwijderaar. 

Als je interesse hebt in een zeep en shampoo in een, dan moet je voor de aleppo savon gaan. Een zeep die afkomstig is uit Syrië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *