hypotheekrente vergelijken
Tips

Niet te veel betalen voor je hypotheek

Voor een hypotheek betaal je iedere maand al veel geld aan aflossing, het is daarom verstandig om goed te kijken dat je niet teveel rente betaald. Een half procent rente te veel kan op jaarbasis al veel geld uitmaken, met hypotheekrente vergelijken kun je dus veel geld besparen. Maar houdt niet alleen rekening met de rente van je hypotheek, natuurlijk moet je wel letten op de voorwaarden van de hypotheek. Een lage rente is voordelig, maar niet als dat ten koste gaat van de voorwaarden voor andere dingen.

Oversluiten of afsluiten van een hypotheek

Het afsluiten of oversluiten van een hypotheek is niet iets wat je veel doet, oversluiten doe je in de meeste gevallen als de maandlasten daarmee veel omlaag gaan. Afsluiten doe je als je een huis koopt, in beide gevallen moet je hypotheekrente vergelijken om de lasten zo laag mogelijk te houden. De rente bepaald voor een groot deel je maandlasten, een procent hogere rente zorgt ervoor dat je fors meer geld betaald iedere maand. Natuurlijk weet je nooit wat er gebeurd met de rente vooraf aan het einde van de looptijd.

hypotheekrente vergelijken

Hoelang moet je de rente vastzetten?

Het is moeilijk te voorspellen hoe het met de rente is gesteld als je rente termijn afloopt, wel is het zeker als de rente hoger is dat je maandlasten ook hoger worden. Wil je met hypotheekrente vergelijken een beetje zekerheid hebben, en zeker weten dat niet ineens je lasten veel hoger worden? Dan is het verstandig om te kiezen voor een rentevaste periode die lang is. Sta je financieel wat sterker en durf je wel enig risico te nemen dan kun je voor een kortere termijn gaan of misschien zelfs variabele rente, gaat de rente omlaag dan profiteer je daarvan ook mee. Houdt er echter wel rekening mee dat de kosten ook een aantal maanden na elkaar kunnen stijgen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *