Geen categorie

Je straalt weer na een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie lost problemen met overhangende oogleden en wallen op. Als je vaak de opmerking krijgt dat je er moe en somber uitziet, als je het gevoel hebt dat je leeftijd en je uiterlijk niet met elkaar overeenkomen en als je je niet zelfverzekerd voelt, dan kan een ooglidcorrectie een oplossing bieden. Daarnaast kunnen problemen met de oogleden hoofdpijn opleveren en slecht zicht. Een ooglidcorrectie is een kleine ingreep waarbij overtollige huid en vet rondom de ogen worden weggehaald. Daarna straal je weer en ga je weer zelfverzekerd over straat.

Wat is een ooglidcorrectie?

Een correctie van de oogleden wordt uitgevoerd onder een plaatselijke verdoving. Je kunt alleen de bovenoogleden, alleen de onderoogleden of allebei laten corrigeren. Het duurt niet langer dan een uur. De procedure wordt als het volgt uitgevoerd:

  • Bij een bovenooglidcorrectie wordt het overtollige vet en vel eerst afgetekend. Daarna wordt dit weggehaald door een incisie te maken in de plooi van het oog. Het litteken zie je daarna dus niet meer. 
  • Bij een onderooglidcorrectie wordt de incisie onder de wimperrand gemaakt of aan de binnenkant van het ooglid. Via deze kleine incisie worden de wallen weggewerkt.

De nazorg

Je mag na een ooglidcorrectie dezelfde dag weer naar huis. Je blijft even achter om te rusten en voor de specialist om te zien of alles goed is gegaan. Je mag dan niet rijden, want je ogen zijn gezwollen. Het is beter als je zorgt dat iemand je ophaalt. Het herstel van je ooglidcorrectie is snel. Koel het goed in het begin, neem wat paracetamol als je pijnklachten hebt en slaap met een extra kussen, zodat je hoofd hoger ligt. Doe het rustig aan in de eerste week en doe geen zware lichamelijke inspanningen totdat de hechtingen zijn verwijderd. Dat zou ja ongeveer een week moeten gebeuren. Na 2 weken zie je de wondjes nauwelijks nog en zie je duidelijk het verschil. Na 6 weken ga je nog even op controle bij de arts.

Zijn er ook risico’s?

Er zijn in principe weinig risico’s die je loopt door een ooglidcorrectie te laten uitvoeren. Het is een simpele en kleine ingreep. Roodheid, bloeduitstortingen en zwellingen zijn normaal naderhand en ook wat napijn is geen reden om je zorgen te maken. Er treden in slechts enkele gevallen complicaties op, zoals ontsteking, ongevoeligheid, littekenvorming en ongelijke oogleden. Dit gebeurt nauwelijks en als je voor een goede kliniek kiest met een ervaren en getrainde dokter, kan er eigenlijk weinig mis gaan.

15 jaar profijt

Een ooglidcorrectie duurt een uurtje, het herstel 2 tot 3 weken en daarna profiteer je 15 jaar van het resultaat. Dat betekent dus 15 jaar geen hoofdpijn meer, 15 jaar een fris en uitgeslapen uiterlijk en 15 jaar zelfverzekerd zijn. Als je goed voor jezelf zorgt, gezond eet, niet te veel in de zon gaat, niet rookt en niet veel drinkt, dan blijft het resultaat het langste zichtbaar. Laat een ooglidcorrectie uitvoeren en je voelt je weer alsof je jezelf kunt zijn.
Lees meer over het proces rondom een ooglidcorrectie op skin-surgery.nl!