Wellness

Hiervan ga je helemaal relaxen!

Stress, vrijwel niemand kan er aan ontsnappen. Het houdt je soms de hele dag en nacht bezig en is mede daardoor ontzettend slecht voor onze gezondheid. Daarom is ontspanning een van de belangrijkste activiteiten die je als mens kan ondernemen. Vandaag neem ik je mee naar een plek waar ik na een drukke week weer eventjes kan ontladen. En nee, het wordt geen vrijdag middag borrel, maar een heerlijk kopje thee in een authentiek Marokkaans theehuis.

Op jacht naar het ideale theehuis

Marokkaanse theehuizen zijn vrijwel in elke grote stad te vinden. Het voordeel van deze theehuizen is dat ze vaak minder toeristisch zijn, en dus een stuk rustiger! Zelf ga ik altijd opzoek naar de meest authentieke ervaring. Meestal zitten deze theehuisjes wat meer achteraf weggestopt in de stad en zien ze er van de buitenkant niet altijd even luxe uit, maar schijn bedriegt. Een goed Marokkaans theehuis herken je meteen, en niet alleen aan het geweldig versierde interieur, maar ook aan de heerlijke geur van verse thee. Verder staan theehuizen bekend om hun waanzinnig gastvrije sfeer dus je zal je direct op je gemak voelen, in sommige is het zelfs een optie om een waterpijp erbij te hebben. Natuurlijk niet voor iedereen weggelegd maar naar mijn mening is een waterpijp zeker iets wat je ooit geprobeerd moet hebben!

Breng het theehuis thuis!

Woon je niet in de stad, dan is het natuurlijk een stuk lastiger om een echt theehuis te vinden. Echter is het zeer gemakkelijk om de sfeer van een Marokkaans theehuis naar jouw woonkamer te halen. Ga eens op jacht naar wand kleedjes bij een kringloop winkel of op de plaatselijke markt. Wandkleedjes geven je woonkamer namelijk al snel een knus en exotisch gevoel, en zijn tevens makkelijk op te rollen en op te bergen wanneer je thee op is. Zoek er ook een aantal kussentjes(met natuurlijk de kenmerkende motieven) bij om op te zitten en leg een kleed over je bijzet tafel. In een echt theehuis is het niet ongehoord om op een kussen te zitten en het is bovendien ontzettend ontspannend. Maak het geheel af met prachtige oosterse lampen en binnen no time heb jij je eigen theehuis gecreëerd. Ideaal om na een lange week hard werken tot rust te komen. Doe een maskertje op, breng wat haarverf in, en nodig ook eens je vrienden of buren uit. Er gaat namelijk niks boven een goed gesprek tijdens een kopje thee en relaxen.