2 december 2021

Herenmode trends

2 min read

Bij een herenoverhemd denk je vaak automatisch aan de kleuren wit en lichtblauw, maar overhemden zijn in alle denkbare kleuren verkrijgbaar. Ook qua dessins is er van alles mogelijk, van een subtiel ruitje tot een meer aanwezige en kleurrijke print. Wat je ook veel ziet zijn overhemden met alleen een printje op de kraag en op de manchetten. Zo blijft het subtiel, maar zorg je er wel voor dat je in ieder geval geen saaie outfit hebt.

Extra lang

De Nederlandse man is lang. En dat is iets wat bij het kopen van een overhemd nog wel eens vervelend kan zijn: de mouwen zijn vaak niet lang genoeg en het overhemd is te kort. Gelukkig zijn er veel merken die hier op in springen en hebben ingezien dat Nederlandse mannen behoefte hebben aan extra lange overhemden. Deze extra lange overhemden zijn in veel winkels en online verkrijgbaar. En daarbij is er in de meeste collecties genoeg keus qua kleur, modellen en prints. Dus ook als lange man kun je er modieus uitzien!

Grote maten

En ook voor de iets bredere of meer gevulde man is er tegenwoordig genoeg keus op het gebied van herenoverhemden. Veel merken maken overhemden in grotere maten, zodat je hiervoor niet naar een speciale winkel met grote maten hoeft.

Verschillende pasvormen

Bij een herenoverhemd is het natuurlijk belangrijk dat de pasvorm goed is. En omdat iedereen een ander figuur heeft en andere wensen, zijn er diverse soorten pasvormen op de markt. Veel merken maken bijvoorbeeld een onderscheid tussen slim fit overhemden (met een extra slanke pasvorm), tailored fit overhemden (met een slanke pasvorm), modern fit overhemden (met een normale pasvorm) en regular fit overhemden (met een ruime pasvorm). Het is altijd handig om overhemden in meerdere pasvormen uit te proberen, zodat je er op die manier achter komt wat jou goed staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *