27 januari 2022

Haarverzorging: do’s en don’ts in de winter

2 min read
Sinterklaaspakketten

Dat je lokken in de zomer het één en ander voor de kiezen krijgen, dat is duidelijk. Zon, zee en zwembadwater kunnen je haren dof en touwerig maken. Daarom zorgen we in deze maanden extra goed voor onze lokken. Maar wist je dat ook de winter met eigen effecten op ons haar komt? Dat maakt passende haarverzorging voor dit seizoen net zo belangrijk. Hieronder een aantal winterse do’s en don’ts voor je haardos.

Winterhaar
Wat doet de winter dan precies met je haar, denk je misschien. Allereerst is er de warme kachel lucht. Natuurlijk is het fijn om er knus bij te zitten in de wintermaanden, maar doordat de lucht met het kacheltje aan erg droog wordt, worden jouw haren dit ook. Verder kun je in dit seizoen onder meer last krijgen van een droge hoofdhuid, statisch haar, vettig haar, gespleten puntjes en pluizige lokken. Allemaal niet oké dus. Tijd voor een winterse haarverzorging.

Wees voorzichtig met hitte
Je las het al hierboven, de kachel opstoken is niet het beste voor je haren. Probeer daarom de temperatuur een tikkeltje lager te houden en kies voor een extra trui, al moet het thuis natuurlijk wel behaaglijk blijven. Nog zo’n warmtebron die niet geweldig is voor je lokken: een hete douche. Ook dit kan je haren uitdrogen, net als je hoofdhuid. Ben je buiten verkleumd en wil je toch echt die hete douche? Gebruik dan bijvoorbeeld een badmuts en draai de temperatuur iets lager wanneer je je haren wast.

Voedende olie
Droge haren, droge hoofdhuid…maar hoe zit het dan met vette lokken? Want ook die kun je in de wintermaanden meer ervaren. Juist doordat je haar en hoofdhuid droger is in dit seizoen, trekt talg minder goed in. En hierdoor zien je haren er sneller vet uit. Door vaker te wassen loop je kans dat je haren alleen maar verder uitdrogen. Verzorg jouw lokken daarom liever met voedende haarolie. Zo droogt je haardos minder snel uit. Een goede haarolie zorgt er namelijk voor dat jouw haar herstelt zonder dat het je coupe vet maakt.

Styling
Omdat je haren in de winter droger zijn kunnen ze sneller afbreken. Wat hier aan bijdraagt is het gebruik van strakke elastiekjes. Zeker als jouw haar al fijn van nature is. Gebruik daarom liever haarklemmen of haarstokjes. Hiermee houd je jouw lokken op een lossere manier samen. Je haren opsteken helpt daarbij om uitdroging en statisch haar als gevolg van droge lucht te voorkomen. Daarbij zijn haarklemmen ook nog eens helemaal terug van weggeweest. Met deze haaraccessoire ben je daarom helemaal on trend. Win win.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *