monitor
Tips

Een goede monitor op uw bureau

In het nieuwe normaal moeten veel mensen thuis gaan werken. Alhoewel dit natuurlijk zijn voordelen heeft heeft het zeker ook een hoop nadelen. Een duidelijk voorbeeld hiervan is dat je al jouw werk op een laptopje moet doen terwijl je gewend was aan je computer op kantoor. Maar dit hoeft natuurlijk geen extreem probleem te worden. Een goede oplossing voor dit probleem is namelijk het aanschaffen van een nieuwe monitor. Maar wat voor een monitor heeft u dan precies nodig?

monitor

Wat voor een monitor past bij mij

Een monitor is natuurlijk het deel van een computer waar u de hele dag naar kijkt, of u nou aan uw werk zit, een film zit te kijken of een spelletje te spelen. Het aanbod monitoren is de afgelopen jaren ook erg gestegen. Er komen steeds meer monitoren met grotere formaten en hogere resoluties. Maar hoe weet u nou wat voor een monitor bij u past? Het is belangrijk om te weten dat er 3 belangrijke variante op het lcd-paneel zijn die u in alle monitoren terugvindt. Het meest bekende type onder gamers is het TN-paneel. Hierin zijn namelijk de responstijden het laagst. Maar de kijkhoeken zijn echter een minder sterk punt. Daarnaast heb je ook het IPS-paneel, deze scoort door een betere kleurechtheid beter bij foto- en videobewerkers. Maar van dit paneel is het contrast een zwakker punt. Maar bij VA- monitoren is het contrast juist het sterkste punt, maar het zwakke punt van deze monitor is de snelheid ervan. 

We hopen u iets meer inzicht in de wereld van monitoren te kunnen hebben gegeven. Wij raden u aan om goed onderzoek te doen naar wat voor een monitor bij u past op azerty.nl, waar ze een hoop monitoren in belangrijke categoriëen voor u hebben gezet.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *