Geen categorie

Drie redenen waarom je een loungeset in de tuin moet hebben!

Een loungeset in je tuin om lekker op te zitten (of liggen, haha) is een must om te hebben als je het aan mij vraagt. Waarom? Daar heb ik verschillende redenen voor! En die ga ik in deze blog eens even haarfijn aan jullie uitleggen. En ja, zo’n loungeset is zelfs in de winter een must. Als je je namelijk gewoon warm aankleed of met een dekentje en een warme chocomel of kop koffie gaat zitten, is dit alsnog heel goed voor je. Lees hieronder waarom dit zo is! En mocht je nog geen loungeset hebben maar na deze blog eentje willen aanschaffen, kijk dan eens op Tuinmeubelland.nl voor leuke loungesets van goede kwaliteit en voor een goed prijsje. 

Minder stress 

Allereerst krijg je van buiten zitten veel minder stress. Mocht je denken dat dit maar schijn is: Dat is niet zo! Het is namelijk zelfs bewezen dat buitenlucht je stress vermindert. Een natuurlijk omgeving is zelfs zo rustgevend dat het is aangetoond dat je hartslag hier rustiger van wordt. Dit komt door verschillende dingen, maar onder andere de geur van de natuur en bloemen schijnen rustgevend te werken en ook de geluiden van ritselende blaadjes en tsjilpende vogeltjes. Heb je dus veel stress voor werk of studie? Dan is het een goed idee om eens lekker op de loungeset in de tuin te gaan zitten. Pak eventueel hier, na een kleine pauze zonder werk of studie, je leesvoer erbij en ga lekker buiten aan de slag. 

Goed voor je huid 

Daarnaast is frisse lucht heel goed voor je huid. Wil je dus je huid verbeteren? Zorg dan dat je per dag minstens een uurtje in de buitenlucht spendeert. Binnen is de lucht, voornamelijk in de winter, namelijk vaak heel droog. Deze droge lucht, die komt door de verwarming, is vanzelfsprekend niet echt goed voor de hydratatie van je huid. Natuurlijk kan je hier ook wel crème of zalf voor smeren op je huid maar hoeveel lekkerder is een uurtje in de buitenlucht zitten?! Persoonlijk hou ik ervan om ‘s ochtends even buiten te gaan zitten met mijn kop koffie. Op die manier ben ik gelijk helemaal wakker! 

Niet meer humeurig

Tot slot is buiten zitten natuurlijk goed omdat je op die manier zonlicht op je huid krijgt. Ook al is het een beetje bewolkt, zal er toch een deel van de zon bij jou aankomen. En deze zonnestralen bevatten vitamine D. Dit werkt positief voor je onder andere je humeur! En omdat het zo moeilijk is om genoeg van deze vitaminen binnen te krijgen via je eten, is buiten in het zonnetje zitten essentieel. Let wel op: Vitamine D kan je niet opnemen als je je al hebt ingesmeerd. Maar helemaal niet smeren is natuurlijk ook niet goed voor huidkanker en andere huidproblemen. Probeer dus na een kwartiertje zonder insmeren in de zon zitten (voor het opnemen van je dosis vitamine D) toch de zonnebrand erbij te pakken. Of een dagcrème met SPF natuurlijk! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *