Geen categorie

De juiste winterjas vinden

De winter lijkt langzaamaan te stoppen met koude dagen produceren, en de lente lijkt echt te gaan beginnen. De winterjassen kunnen de kast nog niet in, maar het zal hopelijk niet al te lang meer duren. Over winterjassen gesproken, als jouw jas toe is aan vervanging dan is dit een perfect moment om een nieuwe te kopen. Bijna iedereen koopt zijn of haar winterjas als het weer kouder wordt, en betalen dan de hoofdprijs. Door zo rond April juist een jas te kopen kan je vaak veel voordeliger uit zijn. En dan hoef je niet tot jouw schrik te ontdekken dat je vergeten bent een jas te kopen als het weer kouder wordt aan het einde van het jaar. Een winterjas moet wel van goede kwaliteit zijn, want anders heb je er natuurlijk niets aan. Daarom hier een aantal tips om de perfecte winterjas voor jou te vinden!

Een maatje groter

Als je normaal altijd een maatje M draagt, dan doe je er goed aan om bij een jas voor de L te gaan. Uiteraard is het nog wel even passen om zeker te zijn dat de jas niet veel te groot is, maar het is fijn als de jas redelijk ruim is. Wanneer je veel spullen in de zakken draagt kan het anders een probleem worden, en ook qua warmte scheelt het redelijk wat. Niet alleen omdat het de warmte beter vasthoudt, maar je kan er ook meer lagen onder kwijt, zoals een dikke trui. Bovendien is het wel fijn om de handen terug te kunnen trekken in de mouwen.

Waar ga je de jas gebruiken

Niet elke jas is even geschikt voor alle activiteiten. Sommige winterjassen zijn erg mooi en warm, maar gaan niet zo goed bij het sporten. Als je juist weer iets nets moet dragen voor als je buiten werkt, dan is een kleurrijke sport jas misschien niet zo'n goed idee. Denk na over waar je de jas voornamelijk gaat gebruiken, en hou daar rekening mee bij het kiezen van een jas.

Ga voor warmte

Het belangrijkste van een winterjas is toch wel dat deze warm is en tegen een beetje wind en regen kan. Uiteraard is het ook fijn als je er nog goed uitziet, maar je gaat er spijt van krijgen als je een mooie jas koopt die niet zo warm is. Voel daarom even aan de dikte van de jassen en vergelijk de stof. Gelukkig is het niet zo dat je moet kiezen tussen mooi of warm, want het kan gelukkig ook allebei, zoals bij Parajumpers. Een Parajumper jas is een goede combinatie tussen warm en mooi.