Chang bier
Drinken

Chang bier, het Thaise bier wat je geproefd moet hebben

Als je ooit op vakantie bent geweest in Thailand zul je je de smaak van dit heerlijke bier vast nog kunnen herinneren. Chang bier is namelijk één van de bekendste bieren van het Aziatische land. De naam van deze pilsener betekend olifant in het Thais. Er zijn een heleboel aspecten aan dit bier die er samen voor zorgen dat het bier een uniek karakter krijgt. Het is moeilijk te zeggen wat er precies voor zorgt dat dit bier een heerlijke smaak krijgt, misschien komt het wel doordat er rijst wordt gebruikt bij het brouwproces van het bier. 

Chang bier

Het ontstaan van het merk

Het bier van Chang werd voor het eerst officieel gelanceerd in 1995. Dat is vreemd aangezien het eerste biertje van het merk al in 1994 werd gebrouwen. Op het etiket van Chang bier kun je twee olifanten zien, dat is ook logisch aangezien de naam van het merk olifant betekent in het Thais. Het biermerk sloeg binnen een vrij korte tijd aan bij het grote publiek. Daardoor koos het internationaal zeer bekende biermerk Carlsberg er voor om Chang te gaan distribueren over heel de wereld. Mede daardoor is het merk zo bekend geworden als het vandaag de dag is. 

Chang bier

Een prachtige doordrink pilsener

Chang bier is niet voor niets een van de populairste en meest verkochte biermerken van Thailand. Dat komt doordat veel mensen dol zijn op de smaak van dit bleke bier. Door een aloud brouwproces is de unieke smaak van dit bier tot stand gekomen. Bij de productie van het bier wordt gebruik gemaakt van allerlei natuurlijke ingrediënten van een hoge kwaliteit. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan water uit de diepe waterbronnen van Thailand. Het gist en de hop waar het bier mee wordt gebrouwen worden door experts gekenmerkt als producten van erg hoge kwaliteit.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *