Geen categorie

Beter in je vel

Het is voor ons algemeen welzijn ontzettend belangrijk dat we ons goed in ons vel voelen. Dat we comfortabel zijn in onze eigen huid, hoofd en lichaam. Toch zijn er veel van ons die ons vaak niet zo voelen. Hier kunnen vele verschillende oorzaken voor zijn. In dit artikel bespreken we hoe je je beter in je vel kunt voelen. Er zijn zowel externe en praktische tips om dit te bereiken maar ook interne processen die we in ons hoofd en lichaam kunnen waarnemen die zullen helpen om dit te bereiken. Met beter in je vel zitten bedoelen we dus zowel fysiek lekker in je vel als mentaal.

Sport

We sporten natuurlijk om gezonder en slanker te zijn. We denken vaak dat we ons beter in ons vel zullen voelen wanneer we lichamelijk er mooier uitzien en daardoor meer zelfvertrouwen krijgen. Maar vaak geven we al snel weer op aangezien je niet na een keer sporten heel veel afvalt. De realiteit is dat het niet gaat om het resultaat dat we proberen te bereiken maar het proces zelf. Wanneer je naar de sportschool gaat zul je na het sporten gelukkiger zijn door alle geluk hormonen die na het sporten worden losgelaten.

Maak schoon

Vaak voelen we ons niet goed in ons vel omdat we last hebben van stress en onzekerheid in ons hoofd. Vaak gaat deze stress over dingen in ons leven die we niet meteen kunnen oplossen. Iets wat wel kan helpen is om je woning goed schoon te maken. Door een schone, frisse en georganiseerde leefomgeving zullen we ons meteen een stuk beter voelen.

Koop nieuwe badkleding

Het is nu lente en de zomer komt eraan. Dit betekent dat we bijna weer kunnen gaan genieten van het heerlijke weer en ook naar het zwembad of naar het strand kunnen. Maar voor sommige mensen zorgt dit ook voor stress aangezien rondlopen in een bikini of andere kleding die veel huid vertonen kan voor onzekerheid zorgen. Als we een relatie hebben kan dit ook voor sexy lingerie gelden. Wanneer je een maatje groter bent kun je het gevoel hebben dat er geen leuke badkleding of lingerie voor je is. Dit is natuurlijk helemaal niet waar. Het is prima mogelijk om een sexy bh grote maten te vinden en ook grote maten badmode is tegenwoordig in overvloed aanwezig.

Ga wat leuks doen met vrienden

Wanneer je je niet lekker voelt kan dit ook komen door eenzaamheid. Het kan dus ontzettend helpen om iets leuks te gaan doen met vrienden.