27 januari 2022

Beste huidverzorging voor een droog klimaat

3 min read
Diverse behandelingen

Leef je in een droog of woestijnklimaat en wordt je huid droog? Als je je ooit hebt afgevraagd wat er met onze huid gebeurt als er een gebrek aan vochtigheid in de atmosfeer is, zijn we hier om het uit te leggen. Of u nu in zo’n omgeving woont, of huidveranderingen opmerkt wanneer u reist, er zijn goede redenen waarom uw huid aan het werken is. Esthe is de plek om te kijken voor informatie over de huid. We zullen ook kijken naar de beste producten en ingrediënten om te gebruiken wanneer uw huid zich aanpast aan een droog klimaat.

Is vochtigheid goed voor de huid? wat een droog klimaat met je huid doet

Een droge huid ontstaat wanneer de huid niet voldoende vocht vasthoudt. Sommige mensen hebben genetisch een droge huid, maar deze verergert wanneer ze reizen, naar bepaalde gebieden verhuizen of wanneer de seizoenen veranderen. “De huid is meestal het droogst in de winter, wanneer de temperatuur en de luchtvochtigheid dalen”,  legt Mayo Clinic uit . “Het seizoen maakt misschien niet zoveel uit als je in woestijngebieden woont.” Anderen hebben misschien een vettere huid, maar ontwikkelen een droge huid als gevolg van het leven in een woestijnklimaat of ergens op grote hoogte.

De beste huidverzorgingsproducten voor de droge huid

Een droge huid is het gevolg van transepidermaal vochtverlies, waarbij water passief door de huid verdampt. Om het probleem van waterverlies aan te pakken, beveelt Natalie een gezichtsolie aan, zoals de Camellia Glow Solid Face Oil . Gezichtsoliën zijn vochtinbrengende huidverzorgingsproducten die hydratatie en vocht vasthouden. 

Als u op zoek bent naar iets lichtgewichts tijdens de warmere maanden, heeft de Facial Recovery Oil een lichtere textuur en kunt u deze aanbrengen door twee tot drie druppels op het gezicht en de hals toe te voegen. Het bevat salieolie, olijfolie, saliebladextract en ylang ylang om de huid te verjongen en diep te hydrateren.

Het gebruik van een zeepachtige of schuimige reiniger om je gezicht te reinigen is zeker niet aan te raden voor droge huidtypes. Probeer iets hydraterends zoals de  Coconut Milk Cleanser – kokosmelk en maagdelijke kokosolie verzachten en hydrateren de huid, terwijl de toevoeging van onze BioComplex- formulering fijne lijntjes en rimpels vermindert.

De Firm Skin Acai Cleanser bevat beschermende ingrediënten, zoals duindoornbes, voor de vochtbarrière van de huid en een cocktail van hydraterende ingrediënten, waaronder acaibessensap, botanisch hyaluronzuur en frambozensap.

Overweeg vervolgens om een ​​luxueus rijk masker aan te brengen. Het Snow Mushroom & Reishi Masque is ontworpen om ultra hydraterend te zijn en verbetert het uiterlijk van elasticiteit en stevigheid. De maskerformule bevat reishi-paddenstoelen- en berkenwater om de hydratatie te verbeteren, paracress-extract om de huid er strak en stevig uit te laten zien, en cafeïne om het uiterlijk van de huid te revitaliseren.

Als de droge huid het gevolg is van het klimaat, heeft uw lichaam, en niet alleen uw gezicht, symptomen van een droge huid. De Apricot Body Oil is vermengd met een scala aan essentiële oliën, zoals jojoba en druivenpit, waardoor het ideaal is om over je hele lichaam te masseren. Breng een geschikte hoeveelheid lichaamsolie aan in uw handpalmen om in de huid te masseren – u kunt ook een paar druppels toevoegen aan uw favoriete vochtinbrengende crème. Voeg voor een volledige lichaamsbehandeling een tot twee dopjes Apricot Body Oil toe aan uw bad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *